* BOKOMA FEJMASSZÍROZÓ *

****MOST AKCIÓS ÁRON ÚJRA KAPHATÓ AZ EREDETI BOKOMA FEJMASSZÍROZÓ!**** A BOKOMA THERÁPIÁS FEJMASSZÍROZÓ MINDEN IDŐK LEGJOBB ESZKÖZE! LAZÍTSON ÉS KÖZBEN SZÜNTESSE MEG ÁLLANDÓ FEJFÁJÁSÁT A BOKOMA FEJMASSZÍROZÓVAL!

FEJBŐR KORPÁSODÁSA

Szomorú tény, hogy a divatos, agyonreklámozott, különböző vegyi anyagokat tartalmazó hajápoló szerek hosszú távon éppen az ellenkező hatást váltják ki használójuknál.

Ezek a hajápolók ugyanis csak rárakódnak hajszálainkra, így varázsolják fényesebbé, dúsabbá hajunkat.

Ugyanakkor egyre többen panaszkodnak korpásodásra, fénytelen hajra, a hajszálvégek töredezésére, hajhullásra.


BÁNJON ÓVATOSAN A SAMPONNAL!


Mióta meleg csapvízzel mossuk a hajunkat, és a fürdőszobában a samponok egész arzenálja sorakozik, gyakoribb a fejkorpásodás.

A napi fejmosás árt a fejbőrnek, mert az kiszárad, és hámlani kezd. Ezt csak fokozza, ha korpásodás elleni sampont használunk, mely bármilyen hasznos, mégsem alkalmazható minden nap, mert irritálja a fejbőrt.
Maximum kétnaponta mossunk hajat, de lehetőleg még ritkábban, hogy a fejbőrnek jusson ideje a regenerálódásra.

A száraz, korpás fejbőr ápolását idejében el kell kezdeni, mielőtt még elhatalmasodna a baj, mert ilyenkor már hosszadalmasabb a helyreállítása.***************************************************

Korpás fejbőr kialakulása

Csecsemők fejbőrén általában az első hónap végére vastag, sárgásbarna színű lerakódás alakul ki elhalt hámsejtekből valamint a bőrmirigyek faggyújából. A korpásodásnak ezt a típusát koszmónak nevezzük. A babáknál gyakran a 8-10 hónapos korig is megfigyelhető. Nem veszélyes, de jobb megelőzni a kialakulását, mert a kezelése hosszadalmas.

Pubertás korban kezdődik el újra a fejbőr korpásodása, ami már a huszonévesek körében kb. 60%-os arányban megjelenő problémává fokozódik. A férfiaknál gyakrabban fordul elő, mint nőknél. Általában az ötvenedik életévtől kezdenek el enyhülni a tünetek.


Kiváltó okok:


A bőr pH értéke 5.5 , tehát savas kémhatású. Ez a közeg segít megakadályozni a fejbőrön élősködő mikroorganizmusok elszaporodását, így a gomba-, baktérium-, vagy parazitafertőzések kialakulását.

A korpásodásért elsősorban a pityrosporum ovale nevű gombát teszik felelőssé, melyről tudjuk, hogy minden ember fejbőrén megtalálható, ám normális körülmények között teljesen ártalmatlan.
Elszaporodásakor gyulladásos folyamat indul el, mert a fejbőr epidermisz-sejtjeit fokozott osztódásra, elszarusodásra készteti, ami azután korpa formájában távozik. Ezzel egyidőben elkezd fokozódni a faggyútermelődés is, amitől a leváló hámsejtek összetapadnak.

Hátterében állhat még helytelen táplálkozás, sapka viselése, a fejbőr megfázása, vegyi anyagok károsító hatása, pikkelysömör, kevés folyadékbevitel, legyengült szervezet, stressz…


Típusai:

1. Száraz korpásodás
Ebben az esetben a faggyútermelődés nem kóros, így a fejbőr és a haj nem zsíros hatású. A korpa nem tapad a hajhoz.

2. Zsíros korpásodás
Kóros faggyútermelődés társul a korpásodáshoz, ennek következtében a leváló hámsejtek összetapadnak és nehezen távolíthatóak el a fejbőrről. A hajhagymák levegőhöz való jutását gátolja az elhalt réteg, ami hajhullás kialakulását eredményezeti. Ennél a típusnál gyakran jelentkezik a viszkető érzés, kísérő tünetként.


Két ok miatt nem lehet a korpásodást véglegesen elmulasztani:


1. A korpásodás hátterében genetikai tényezők is állnak.

2. A gombák szaporodását gátolhatjuk, de véglegesen kiirtani őket nem lehet, és nem is kell, hiszen a bélflórához hasonlóan egyszerűen együtt élnek velünk.

Ez nem azt jelenti, hogy akkor hiábavaló foglalkozni vele, hiszen ha nem kezeljük, komolyabb bőrbetegségek is kialakulhatnak a korpásodásból.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 40
Heti: 20
Havi: 445
Össz.: 190 904

Látogatottság növelés
Oldal: FEJBŐR KORPÁSODÁSA
* BOKOMA FEJMASSZÍROZÓ * - © 2008 - 2018 - bokoma-massage.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bokoma - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »